top of page

דודבת

נוי אנטר ז״ל

Empower
Growth

נוי, בן רחמים ואורה, נולד באריאל בו' בכסלו תשנ"א (23.11.1990). ילד שני להוריו, אח לדביר ולאדוה.

ביום חמישי כ"ג בכסלו, ערב חג החנוכה תשס"ג (28.11.2002), הגיעה משפחת אנטר בהרכב מלא למלון "פרדייז", השוכן בחוף הים שליד העיר מומבסה בקניה. מיד לאחר הגיעם ללובי התפוצצה מכונית תופת שמחבלים הסיעו לכניסה למלון.
נוי היה בן 12 במותו, שבוע לאחר שחגג את יום הולדתו.  הותיר הורים ואחות. הובא למנוחות, לצד אחיו, בבית העלמין ירקון בתל אביב.

לקריאת הסיפור של
נוי אנטר ז״ל

מצרכים

1 כוס אורז בסמטי

1 וחצי כוסות מים

2 כפות מרגרינה או חמאה

5 ראשי הל טחונים

1 כף שקדים/ אגוזים טחונים

קורט זעפרן מושרים בכפית חלב חם

1 ליטר חלב

חצי כוס סוכר

1 מקל קינמון טחון

לקישוט – שקדים/ אגוזים קצוצים ואבקת קינמון

אופן הכנה

  • שוטפים ומבשלים את האורז ושומרים בצד

  • בסיר עמוק, שמים את המרגרינה על אש נמוכה

  • מוסיפים את האורז, השקדים/ אגוזים טחונים, ההל ומקל הקינמון הטחון, ומערבבים מספר שניות

  • מוסיפים את החלב

  • שומרים על אש נמוכה וממשיכים לערבב כדי למנוע יצירת גושים

  • ממשיכים להרתיח במשך 10 דקות, מוסיפים את הסוכר והזעפרן ומבשלים עוד 10 דקות. מערבבים מדי פעם כדי למנוע מהחלב להידבק לסיר

  • כשמתקבלת עיסת פודינג אורז עבה, מסירים מהאש

  • מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים עם השקדים/ אגוזים וקינמון
    את הפודינג ניתן להגיש חם או קר

bottom of page