top of page

בראוניז של אילון

אילון גוטליב ז״ל

Empower
Growth

בן רבקה וגדעון, נולד ביום כ"ג בטבת תשי"ד (29.12.1953) בירושלים ובגיל צעיר עברו לגור בתל-אביב.
במהלך שירותו בעתודה האקדמית, מילא אילון את חובותיו לצה"ל ושירת בחיל הרגלים. אחרי שתי שנות לימוד בטכניון, הוא חזר לשירות בחטיבת גולני ושם המשיך לשרת כקצין עד שנת 1977.
כשפרצה מלחמת שלום הגליל, גויס אלון לשירות מילואים פעיל ולחם בלבנון.
ביום ט"ו באב תשמ"ב (4.8.1982) יצא אילון עם שניים מחייליו בג'יפ כדי להביא ציוד חיוני ללוחמים. פגז שנורה בידי מחבלים פגע בג'יפ שבו נסע, ואילון נהרג.
בן 29 שנים הוא היה במותו.

אילון הובא למנוחות בבית-הקברות הצבאי בקריית שאול בתל-אביב. הוא השאיר אחריו רעיה, הורים ואחות. 10 ימים לאחר שנפל נולד בנו בכורו.

״הוא היה מגיע לפני ערב יום כיפור, אמר שבא לקחת ספר״, אמא שלו סיפרה. ״אבל בכל פעם כשהייתי חוזרת למטבח, הבראוניז שנאפו כדי שיהיה עם מה לשבור את הצום, היו אכולים. את כל האמצע הוא אכל ורק הקצוות נותרו!״ היא סיפרה בצחוק וחיוך שעוברים את הטלפון בלי טעויות.

לקריאת הסיפור של
אילון גוטליב ז״ל

מצרכים

מהם המצרכים להכנת המתכון ומהן: 250 גר' חמאה

300 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד חלב

קורט מלח

400 גר' סוכר

4 ביצים שלמות

330 גר' קמח

10 גר' אבקת אפייה

לעיטור - 2 כפות ממרח לוטוס

חופן מטבעות / קוביות שוקולד לבן

חופן מטבעות / קוביות שוקולד חלב (אני השתמשתי בשוקולד חלב קרמל)

אופן הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז מלבנית בנייר אפייה.

בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים או במיקרו, ממיסים את החמאה עם 300 גר' שוקולד מריר ו-100 גר' שוקולד חלב.

במקביל, מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את המלח, הסוכר והביצים למסה בהירה ואחידה.

לאחר שתערובת השוקולד נמסה לחלוטין, מוזגים אותה לאט אל תערובת הביצים ומעבדים לקבלת מסה אחידה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק לבלילה אחידה בלי גושים.

מוזגים אל תבנית הבראוניז ומשטחים.

אם רוצים לעטר עם ממרח לוטוס - מעבירים אותו לשקית זילוף או שקית סנדביץ', ומציירים פסים לאורכה של תבנית הבראוניז.

בעזרת קיסם, מושכים בצורה אנכית לפסים שזילפנו מצד לצד כדי ליצור את האפקט המשויש.

אני קישטתי במטבעות שוקולד לבן וחלב, שורה אלכסונית לבן, שורה אלכסונית חלב, בשביל המשחק.

מכניסים לאפייה ל-25-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז התבנית יוצא עם מעט פירורים לחים.

מוציאים את התבנית ומניחים לבראוניז להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותן לחתיכות.

בתיאבון!

bottom of page