top of page

בסבוסה

אברהם בן משה ז״ל

Empower
Growth

אלברט (ברו), בן מזל ומאיר, נולד בשנת תש"ו (1946), במצרים. בשנת 1957, בעקבות מבצע "קדש" עלתה המשפחה והתיישבה בבת ים.

אלברט גויס לצה"ל באוגוסט 1964. אחרי שעבר את האימון הבסיסי הוצב לחיל הנדסה. הוא סיים קורס-פלסים ושירת כפלס עד ששוחרר.

כשפרצה מלחמת יום-הכיפורים יצא עם גדוד-הנדסה משוריין לסיני כחלק משירות המילואים שלו.

ביום ג' בחשון תשל"ד (29.10.1973), נפגע ברו ונהרג בהתפוצצות מוקש-ימי באגם המר. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בקרית-שאול. השאיר אחריו אישה ושתי בנות, הורים, שתי אחיות וחמישה אחים

המשפחה מספרת: "העוגה הזאת היא עוגה נוסטלגית במשפחה- כשישבנו בימי שישי מול הסרט הערבי אברהם היה אחראי על הקפה השחור והגשת העוגה לכולנו.

זו עוגה שחיברה בינינו, האחים, ויש המון געגועים לעוגה זו.

לימים, שאברהם התחתן, הוא לימד את אשתו והם המשיכו להכין אותה מדי שבת על מנת לשמור על המסורת המשפחתית."

לקריאת הסיפור של
אברהם בן משה ז״ל

מצרכים

2 כוסות סולת

2 כוסות קוקוס

1 כוס קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס סוכר

1 אשל

200 גרם חמאה מומסת
שקדים

לציפוי-
כוס וחצי סוכר (בכוס חד פעמית)
כוס וחצי מים

אופן הכנה

את כל המצרכים לשים לעיסה אחת דביקה.
משמנים תבנית מלבנית ,מרפדים אותה בעיסה ולאחר מכן חותכים למעויינים ,
על כל מעויין שקד אחד.
מכניסים לתנור שחומם על 160 מעלות למשך 50 דקות.
מוציאים מהתנור, ולאחר שהעוגה קצת מתקררת שופכים את הציפוי

bottom of page