בלינצ'ס גבינה

שרה (אסתר) בלאושטיין ז"ל
לקריאת הסיפור של 
שרה (אסתר) בלאושטיין ז"ל

שרה, בת שמואל (סידני), נולדה בניו יורק בכ"ו באדר ב' תש"ח (05.04.1948).
שרה עלתה לארץ בשנת 2001 וכך הגשימה את חלומה לבנות בית בארץ המולדת.

לשרה היו ארבעה ילדים: עדינה, יוני, סמי ועטרה.

כשהגיעה לארץ משפחתה התגוררה באפרת, חייה  היו של חסד וצדקה. 

שרה ובעלה נהגו לומר שמצאו גן עדן באפרת, בארץ ישראל.


המשפחה מספרת על בחירת המנה: "שרה הייתה מכינה את הבלינצ'ס לכבוד חג השבועות בכל שנה, ונהרגה באסרו חג שבועות"
ביום שלישי, ז' בסיוון תשס"א (29.05.2001) שרה נהרגה בפיגוע ירי מחוץ לישוב אפרת כשהייתה בדרכה לכותל בירושלים.

מצרכים

  • כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

  • כף (12.5 ג’) סוכר

  • קמצוץ מלח

  • כוס וחצי (360 מ”ל) חלב

  • 2 ביצים

  • כפית תמצית וניל

  • 3 כפות שמן

למלית :

  • 250 גרם גבינה לבנה

  • 2 כפות (25 ג’) סוכר

  • כפית תמצית וניל

אופן הכנה

מניחים את הגבינה הלבנה במסננת כרבע שעה לפחות.

בינתיים מכינים את בלילת בלינצ’ס: מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת מטרפה, לפי הסדר בו רשומים, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

משמנים מחבת בקוטר של כ 24-26 ס”מ ומחממים על אש בינונית, כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כ3/4 מצקת ומטים את המחבת לצדדים בצורה מעגלית כדי שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת בצורה אחידה (זו צריכה להיות שכבה דקה). מבשלים על אש בינונית במשך כדקה וחצי-שתיים. הופכים בעזרת תרווד צד ומבשלים עוד כדקה. מעבירים לצלחת. משמנים שוב את המחבת וממשיכים הלאה עם יתר הבלילה.

מערבבים את הגבינה שסוננה עם הסוכר ותמצית הוניל.

הרכבת הבלינצ’ס: 

מניחים בלינצ’ס על צלחת, מניחים בחלק התחתון כף גדושה ממילוי הגבינה. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה בכדי לכסות את המילוי ולאחר מכן מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד הקצה. מגישים מיד או מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.

לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה ולפזר אבקת סוכר/ סירופ.

מומלץ לזלף מעל סירופ מייפל/דבש או להגיש עם פירות יער.