בלינצ'ס
בר רהב ז''ל
Empower
Growth
בר נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום שבת כ"א בתמוז תשע"ד (19.7.2014).
בר היה בן 21 בנפלו.
בר הובא למנוחות בחלקה הצבאית בבית העלמין בקריית טבעון, סמוך ליישוב מגוריו.
הותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות.
נעמה אמו של בר מספרת על המאכלים שאהב:
כשעדן כתבה וביקשה מתכון של מאכל אהוב , זה נשמע לי ברגע הראשון כל כך קל.... מה בר אוהב לאכול? – בשר.... ועוד בשר.... ועוד קצת....
אבל להגיד שזה מה שבר אהב לאכול זה כל כך לא מדוייק , כי בר אהב לאכול וזהו זה.... המון והכל....
כשבר התגייס נהגתי להתבדח ולומר שהוצאות המשפחה על אוכל קטנו משמעותית , כשבר נהרג הרגשנו ירידה נוספת בקניות....
אז מה עוד אהב-
בר אהב מאכלים של בית – גולש מהביל עם בצקניות (פישפלך בשפת המשפחה שלנו) , חמין טוב בשבת חורפית , שקשוקה אדומה מעגבניות איכותיות עם לחם טרי , קציצות בשר ברוטב אדום , אורז לבן , עוף מבושל בסגנון עירקי עם אורז מבושל ברוטב (עוף צהוב בשפת הבית), פירה תפוחי אדמה , מוסקה חצילים , פסטה אלפרדו עם פטריות ושמנת, קובה סלק ועוד ועוד ועוד....
לקריאת הסיפור של
בר רהב ז''ל
מצרכים
בצק:
4 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס מים
2 כוסות קמח רגיל
חצי כף שמן
אופן הכנה
לבלינצ'ס:
לערבב היטב לבלילה נוזלית חלקה, להכין בלינצ'סים עם מחבת הבלינצ'ס או על מחבת רגילה. יש להשתדל לקבל עלים דקים (תלוי בכמות הבצק), אם משתמשים במחבת רגילה יש לשמן את המחבת היטב ורצוי להשתמש במחבת עם שוליים נמוכים.
מילוי מתוק
1 שמנת לקצפת מוקצפת היטב
500 גרם גבינה לבנה חלקה
פרי מקופסת שימורים חתוך לחתיכות (קוקטייל פירות אננס וכו.) ללא הנוזלים
מילוי גבינה מלוח
לערבב היטב כחמש מאות גרם גבינה לבנה עם 250 גרם גבינה בולגרית , עשבי תיבול לפי הטעם, עירית קצוצה, מלח ופלפל.
מילוי פטריות
לערבב היטב פירה משני תפוחי אדמה בינוניים עם שלושה בצלים חתוכים דק ומושחמים וסלסלת פטריות חתוכות ומוקפצות על המחבת. לתבל עם מלח ופלפל
הכנה של הבלינצ'ס עם המילוי:
להניח ככף מלית במרכז של כל עלה , לגלגל או לסגור כמעטפה. לשמור בקרור. ניתן להגיש עם רוטב שוקולד או תות מעל.
בלינצ'ס מלוח ניתן לאפות בתנור ולהקרים עם מעט גבינה צהובה מעל.
מאחר והבלינצ'ס עצמו אינו מתוק ואינו מלוח, כל מלית אחרת לפי טעמכם תהיה מתאימה