קיצ'רי

קיצ'רי

  • Facebook
  • Instagram
יניב ששון ז''ל
לקריאת הסיפור של 
יניב ששון ז''ל

יניב נפל ביום ב', ה' בתמוז תשנ"ה (3.7.1995) בקרב בלבנון.

יניב הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בקרית שאול, כשלושה חודשים לפני שחרורו. בן 21 היה בנופלו.

1 כוס אורז

1/2 כוס עדשים כתומות

1/2 חמאה

כמון לפי הטעם

4 שיני שום כתוש - בינוני

2 כפות רסק עגבניות

2 וחצי כוסות מים

קורט מלח

מצרכים

אופן הכנה

אופן ההכנה:

  1.  משרים את האורז עם העדשים ( בערך שעה וחצי)

  2.  בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את השום הכמון ורסק העגבניות ומערבבים. בשלב הזה אפשר להוסיף כמעט חצי כוס מים לדילול (לא יותר מידי שימו לב)

  3.  את האורז והעדשים מוסיפים יחד לרוטב שבסיר, מערבבים הכל יחד, ומבשלים כמו אורז במידה והמים לא מכסים את האורז להוסיף .

את התבשיל אפשר לאכול כאורז שבושל על העדשים, או כמו שיניב אהב לאכול אותו:

  1.  במחבת עמוקה משחימים בצל עם קצת שמן, עד להזהבה

  2.  חותכים כשתי עגבניות לפלחים ומסדרים עם הבצל

  3.  על העגבנייה מניחים פרוסות גבינה צהובה ומעל הכל שופכים את האורז (הקיצ׳רי) שבושל קודם.

  4.  אפשר לסגור הכל עם עוד שיכבה של גבינה צהובה, משאירים על אש קטנה עד שכל הטעמים מתמזגים.

  5.  את כל תוכן המחבת הופכים לצלחת גדולה ומגישים כמו עוגה.

  6. מומלץ לאכול עם יוגורט או חביתה וירקות .

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.