top of page

פשטידת תרד

משה קויומג'סקי זהבי ז"ל

משה נהרג במלחמת יום כיפור ביום כ"ג בתשרי תשל"ד

(19.10.1973)

בן 26 היה בנופלו.

הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בקרית שאול.

משה השאיר אחריו אישה, הורים ושני אחים.


קרובת משפחתו של משה מספרת על פשטידת התרד:

המנה הזו היתה אהובה במיוחד על משה והאמא והסבתא היו אופות ומכינות את הפשטידה הזו שהיא מאכל בולגרי.

לקריאת הסיפור של
משה קויומג'סקי זהבי ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

מצרכים לתבנית 20X20 ס"מ:

2 ק"ג עלי תרד, שטופים

300 גר' גבינה בולגרית

500 גר' גבינה לבנה 5%

150 גר' חמאה (או מרגרינה), מומסת

לציפוי:

250 גר' גבינה צהובה (או קשקבל), מגוררת

2 כפות קמח

½1 כוסות חלב

אופן הכנה

מניחים בסיר את עלי התרד, מסננים וסוחטים היטב מכל הנוזלים. מעבירים לקערה.

מועכים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לעלי התרד. מוסיפים את הגבינה הלבנה והחמאה (או המרגרינה) המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת התרד והגבינות לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה.

הציפוי:

מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי (אם התערובת דלילה מדי אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה).

יוצקים את הציפוי על תערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שפני הציפוי זהובים.

bottom of page