פשטידת בשמל של סבא רמי
ריף הרוש ז״ל
ריף בנם של סיגל ואבי. נולד ביום כ"ט בתמוז תשס"ג (29.7.2003) בקיבוץ רמת דוד. אח לזואי.
היה אדם שנגע בכל כך הרבה אנשים. כולו חיים, שמחה וצחוק מתגלגל.
הוא אהב לטייל, אהב את השקט של העמק ומהצד השני אהב את החיים ואת הרעש שבעיר הגדולה
ריף הרוש נפל בקרב בדרום הרצועה ב6 לאפריל , בן 20 בנופלו.
לקריאת הסיפור של
ריף הרוש ז״ל
אופן הכנה
הכנת האיטריות:
מבשלים את האיטריות, מסננים ומקררים.
לערבב, שהאיטריות לא יהיו דביקים.
הכנת הבשמל:
ממיסים את החמאה בתוספת הקמח על אש קטנה ומערבבים טוב, שלא יהיו גושים.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת לבישול לאט לאט, תוך כדי ערבוב, להוסיף את 2 כוסות החלב, לערבב עד שמתקבלת עיסה.
במידה והעיסה סמיכה יש להוסיף עוד כוס חלב תוך כדי ערבוב.
לאחר מכן יש לקרר את העיסה.
עד שהעיסה מתקררת, יש לפורר לצלחת נפרדת את הגבינה הבולגרית.
לאחר מכן להוסיף לעיסה את הקשקבל המגורד והבולגרית המפוררת.
(להשאיר קצת קשקבל מגורד למעל הפשטידה).
חצי מכמות העיסה שופכים לאטריות המוכנות ומערבבים.
לשמן תבנית ולשפוך את האיטריות המעורבבות עם חצי מהעיסה, לסדר ואז לשפוך את החצי השני של העיסה מעל.
מעל לפזר קצת מהקשקבל המגורד,
לטרוף ביצה ולמרוח מעט ובעדינות מעל הפשטידה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לערך חצי שעה.