top of page

פיצה איטלקית

איתי גליסקו ז״ל

איתי גליסקו ז"ל נולד בתאריך 02/03/2003

איתי היה לוחם חוד בגדוד 13 פלוגה ג' מבצעית בחטיבת גולני "טורפי הלילה".

הוא השתתף בפעולות מבצעיות והיה אחד הלוחמים הבולטים בגדוד בנחישותו, באומץ הלב, בעבודה קשה, בהשקעה למען החברים, בחברות ובאחריות רבה ולכן זכה לכינוי ״גליסקו האגדי״.

ב- 7/10/23 הפתיעו עם שחר עשרות מחבלים את מוצב "פגה" בעוטף עזה. איתי נלחם שם שעות ארוכות באומץ רב ובגבורה עילאית, תחת אש כבדה, תוך סיכון חייו, טיפול בפצועים ותמיכה בחברים שהיו סביבו ובמוצבים אחרים.

בקור רוח ונחישות הוא הוביל יחד עם עוד 2 לוחמים את האש אליו. כך הציל בגופו את החיילים שנותרו במוצב ובחדר האוכל.

בן 21 בנופלו.


לפני שהתגייס,  איתי עבד במסעדה האיטלקית פיאנו ביקנעם. הוא היה עוזר של השף אבל מהר מאוד התקדם וניהל את המטבח. 

הוא כל כך אהב אוכל איטלקי, ובעיקר הוא אהב את ההתעסקות עם הבצק וביד אומן השקיע בקיפול הקצוות של הפיצה עם שומשום.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
איתי גליסקו ז״ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

לבצק:

2 קילו קמח

3 כפות שמרים

7 כפות סוכר

2 כפות מלח

כוס שמן

מים רותחים (לפי הצורך- בערך 5 כוסות) 


לרוטב:

בצל

רסק עגבניות

מים

מלח

פלפל שחור

טיפה סוכר


גבינה צהובה מגורדת

תוספות שאוהבים לפי הטעם


אופן הכנה

הכנת הבצק:

לערבב ביחד קמח, שמרים וסוכר.

להוסיף מלח שמן ומים רותחים (על פי צורך).

להתפיח עד שמכפיל נפח.

אחרי התפחה לפתוח את הבצק ולהכין כדורים.  

לעשות שולים עבים ולפזר שומשום בקצוות.


הכנת הרוטב:

מטגנים בצל, ומוסיפים את יתר המרכיבים.


הרכבת הפיצה:

לפזר את הרוטב, תוספות וגבינ״צ מעל בנדיבות.

איתי אהב הכל ובמיוחד תירס, ארטישוק, בצל ופלפל חריף .

לאפות בתנור על רשת.

bottom of page