top of page

פאלק פניר (תבשיל הודי)

יעקב עוזרי ז"ל

יעקב עוזרי ז"ל נולד ב21.2.1995, הוא היה איש רב פעלים ועשייה. מלא בשמחה, אהבה לחיים, ואהבה לזולת. 

הוא היה אומן מדהים עם ידי זהב. הוא אהב לצייר, לבנות, לתפור ולקעקע. והעבודות היפיפיות שהשאיר אחריו מעידות על הכישרון שהיה לו.

כשפרצה מלחמת חרבות ברזל, יעקב, שלא גויס למילואים, התעקש להתגייס, ולא הרפה עד שנשלח לקרב יחד עם החטיבה שלו מהשירות הסדיר.

הטנק של יעקב היה בחוד חנית הלחימה והרג עשרות מחבלים. 

בקרב בו נפל אנחנו ניצחנו תודות לגבורתם של יעקב וחבריו לטנק.

בן 28 בנופלו.

הותיר אחריו הורים, אחים, אחיינים, משפחה וחברים רבים, בת זוג וילדה בשם אלה.


יעקב הכיר את המנה הזאת בהודו שם הוא אכל אותה כל פעם שיכל- וכשהוא חזר הוא היה מוכרח למצוא את המתכון ולהכין וזה הזכיר לו את התקופה בהודו.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
יעקב עוזרי ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

1 חבילת תרד

1 בצל גדול

3-4 שיני שום

פלפל חריף/צ'ילי (לאוהבי פיקנטי)

ג'ינג'ר

כוס אגוזי קשיו

גביע יוגורט

חמאה

עגבניה


תבלינים:

מלח, כורכום, כמון, קארי.

אופן הכנה

מרתיחים את עלי התרד, מסננים ומרסקים למחית במג'מיקס.

במקביל-

במחבת עם שמן קנולה מטגנים בצל עם שום,

מוסיפים קצת ג'ינג'ר מגורד ופלפל חריף.

מוסיפים את התבלינים ומוסיפים חמאה.

מוסיפים את מחית התרד ומערבבים.

ניתן להוסיף עגבנייה קצוצה דק ואגוזי קשיו טחונים או קצוצים דק.

מוסיפים את היוגורט ומעבירים לבישול על אש נמוכה.

להגשה עם אורז לבן וגבינת פאניר/ פטה/ מנצ'גו

bottom of page