top of page

סמבוסק גבינה

יפעת גבריאלי ז"ל

יפעת גבריאלי ז"ל נרצחה בפיגוע באוטובוס כ"ו באב תשס"ב (04.08.2002)

בת 19 היתה בנופלה.

היא הובאה למנוחות בבית העלמין הצבאי בחיפה.

יפעת הותירה אחריה אם בהיריון ואב, רונית ויעקוב, ואח ואחות- אפרים ונעמה.

כחמישה וחצי חודשים לאחר מותה נולד אחיה נתנאל.


אחותה של יפעת מספרת על סמבוסק הגבינה:

יפעת אהבה מאוד את המטבח, לבשל ולאפות. עוד בילדותה השתתפה בחוג בישול ויצרה לה חוברת עם מתכונים שאהבה.

סמבוסק גבינה היה אחד המאכלים האהובים עליה ביותר.

לקריאת הסיפור של
יפעת גבריאלי ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

חומרים לבצק:

קילו קמח

330 גרם חמאה/מחמאה

50 גרם שמרים טריים

כוס וחצי מים פושרים

1/3 כוס שמן

כף מלח

חומרים למלית:

250 גרם גבינה מלוחה צפתית מגורדת

חבילה גבינה כחושה טוב טעם

ביצה אחת

אופן הכנה

בקערה מערבבים את הקמח והשמרים.

בצלחת קטנה ממיסים את החמאה ומצננים מעט. מוסיפים לקמח את החמאה, מים בהדרגה, מלח ולבסוף את השמן. לשים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

מניחים את הבצק לתפיחה קצרה של 45 דק'.

בינתיים מערבבים את חומרי המלית יחד בקערה נפרדת ומניחים בצד.

הרכבה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, חום סטטי.

מרדדים את הבצק על משטח העבודה וקורצים עיגולים עם כוס רחבה.

במרכז העיגול מזלפים מהמלית בכמות נדיבה, מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות בתנועה סיבובית. מסדרים על מגש אפייה, אופים בתנור שלומם מראש על 170 מעלות, כ25-30 דקות עד להזהבה.

אצלינו נהוג להגיש את הסמבוסק לצד יוגורט וסלט ירקות.

bottom of page