ממליגה
מרדכי קופולוביץ ז"ל
רב״ט מרדכי קופולוביץ,
ביום כ"ז באייר תשכ"ז (06.06.1967) ביום השני למלחמת ששת הימים, נפל בקרב מול דרדרה מפגזי-הסורים.
בן 30 בנופלו
הובא למנוחות בית העלמין הצבאי נהריה.
על המנה שאהב:
המנה הזו נבחרה מפני שזו מנה שמגיעה מהמטבח הרומני- מוצאו של מרדכי ז"ל, מרדכי אהב את המנה הזו בילדותו ואפילו שג'אן אישתו לא באה מבית רומני היא הכינה לו מנות שמזכירות לו את הילדות ובעיקר את הממליגה שהוא מאוד אהב, כיום היא מכינה את המנה הזאת ב"תשעת הימים" שלפני תשעה באב בהם לא נהוג לאכול בשר.
לקריאת הסיפור של
מרדכי קופולוביץ ז"ל
אופן הכנה
בסיר כבד (רצוי מברזל או מנחושת) מרתיחים את המים עם המלח.
מוסיפים לאט לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב נמרץ. ממשיכים לערבב עד שכל הקמח נבלע במים ועד לקבלת בועות.
מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים את החמאה לתוך התערובת וממשיכים לבחוש עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר. זה יכול לקחת קצת זמן, סבלנות.
מעבירים את התערובת לתבנית או לקערה ומניחים לה להתקרר. בשלב הזה, אפשר להוסיף מעל כל תוספת שתבחרו.