top of page

לזניה

שון כרמלי ז''ל

סמל שון ניסים כרמלי נפל בקרב במבצע "צוק איתן" ביום כ"ב בתמוז תשע"ד (20.7.2014), בהיתקלות עם מחבלים בשוג'אעיה.

שון היה בן 21 בנפלו. 

הוא הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי בחיפה. 

הותיר הורים ושתי אחיות. 




לקריאת הסיפור של
שון כרמלי ז''ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים


חבילת דפי לזניה

קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (400 גרם)

קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)

2 קוטג' 250 גרם

גבינה לבנה 250 גרם

ביצה

150-200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

כף שום כתוש

שתי כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

כף אורגנו / בזיליקום טריים או מיובשים

כפית אגוז מוסקט



אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל180 מעלות

רוטב אדום:

לערבב יחד קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות (כ400 גרם), קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם), כף שום כתוש, שתי כפות שמן זית, קורט מלח, מעט פלפל שחור וכף אורגנו או בזיליקום (מיובשים או טריים).


רוטב לבן: 

לערבב 2 קוטג 250 גרם או קוטג' וגבינה לבנה 250 גרם, ביצה, כפית אגוז מוסקט, וקורט מלח.


הרכבת הלזניה:

  1. (שימו לב שהרוטב האדום אמור להספיק לשלוש שכבות והרוטב הלבן לשתיים).

  2. לסדר בתבנית מלבנית בינונית את דפי הלזניה, למרוח שכבה של רוטב אדום ומעליה שכבת רוטב לבן. להניח שכבה נוספת של דפי לזניה ומעליה רוטב אדום ומעל לבן, להניח שכבה אחרונה של דפי לזניה ומעליה את שארית הרוטב האדום.

  3. לפזר מעל את הגבינה המגורדת ולהכניס לתנור ל-30 דקות.

  • Facebook
  • Instagram

© 2015 כל הזכויות שמורות למתכון עם זיכרון.

bottom of page