הפסטה של ליאור
ליאור לוי ז״ל
ליאור נולדה בעיר באר שבע, גדלה והתחנכה בעיר דימונה. היא בת שנייה לרחל ואופיר ואחות לעדן, גלעד ועמרי.
בגיל 14 ובמשך חמש שנים התנדבה ליאור במד״א שהפך לבית השני ולחלק בלתי נפרד מחייה. היא התנדבה בכל הזדמנות, בשעות הפנאי שלה ואף בחופשות מהצבא, מתוך תחושת שליחות עמוקה. הצלת חיים ועזרה לזולת היו תמיד לנגד עיניה. חלומה הגדול של ליאור היה להיות רופאה מנתחת.
ליאור התגייסה לצה״ל ב-27 בדצמבר 2022, היא שירתה בתפקיד סמב״צית בבסיס אורים פיקוד העורף והייתה בצבא כ-10 חודשים.
ליאור נפלה בשבעה באוקטובר 2023, כ״ב בתשרי התשפ״ד, השבת השחורה, במתקפת הטרור בבסיסה. בת 19 בנופלה.
לקריאת הסיפור של
ליאור לוי ז״ל
אופן הכנה
הכנת הרוטב:
שמים מעט שמן זית בסיר או במחבת, חותכים בצל לקוביות קטנות, מוסיפים אותו לשמן החם ומערבבים.
חותכים את שיני השום לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל, ממשיכים לערבב.
מגרדים עגבניות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות ומערבבים.
מוסיפים תבלינים-מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט לפי הטעם.
מחכים כמה דקות שיתבשל ומוסיפים את השמנת.
מערבבים ומוסיפים מעט פרמז׳ן (לא חובה).
הכנת הפסטה:
מוסיפים לסיר את חבילת הפסטה
ממלאים את הסיר במים רותחים שיכסו את הפסטה.
בהתאם להוראות הכתובות על האריזה (בין 6 ל-10 דקות) מרתיחים את הפסטה על אש בינונית.
מסננים את הפסטה במסננת.
מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומוסיפים פרמז׳ן כמה שרוצים.