הפיצה של מישאל

הפיצה של מישאל

  • Facebook
  • Instagram
מישאל אייל לוי ז״ל
לקריאת הסיפור של 
מישאל אייל לוי ז״ל

אייל מישאל לוי ז"ל נולד ביום שבת ג' בתמוז תשל"א (26.6.1971).

אייל שירת כסמ"פ בחטיבת גולני ונפל ביום ב' באלול תשנ"ג (19.8.1993), עת יצא בראש כוח של לוחמים למשימה בלבנון. בתנאי שטח קשים נקלעו הלוחמים למארב ובכך הופעלו כמה מטעני צד. אייל נהרג במקום. עמו נהרגו שישה מלוחמיו ושניים נפצעו.

אייל, בן עשרים ושתיים בנופלו, הותיר אחריו הורים, יאיר ורותי, ושלוש אחיות, אביטל, אורית ואופירה.

אייל אהב מאכלים שונים, אך במיוחד אהב פיצה. כאשר היה חוזר בימי שישי הביתה מהצבא, נהגנו להכין עבורו את הפיצה. בתור "פיצה אקספרס", הוא נהג לפרוס פיתה לרוחבה ועל גבי שני חלקיה להוסיף תוספות ולחמם במיקרוגל.

מצרכים ל-2 פיצות בינוניות:

לבצק:

0.5 ק"ג קמח

25 גרם סוכר

1 כף שמרים יבשים / 1 קוביה שמרים טריים

1 כוס מים פושרים (לעיתים יש צורך במעט יותר, תלוי בקמח)

רבע כוס שמן זית/ קנולה

1 ביצה

1 כפית מלח

תוספות:

1 מיכל רסק עגבניות (הבינוני)

מעט מלח ופלפל שחור

0.5 ק"ג גבינה צהובה מגוררת

טבעות זיתים

פרוסות דקות של עגבניה

קוביות גמבה אדומה

מצרכים

אופן הכנה

  • מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז ומניחים בה את הסוכר, השמרים והמים ומכסים את הקערה למספר דקות עד לתסיסת השמרים.

  • לאחר מכן, מוסיפים את השמן, הביצה והמלח ומתחילים ללוש את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש אשר נפרד מדפנות הקערה. במידה ומרגישים שהבצק מעט קשה ויבש, ניתן להוסיף מעט מים תוך כדי לישה (כף בכל פעם לפי הצורך).

  • מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה עד להכפלת נפח הבצק.

  • מחממים את התנור ל200 מעלות.

  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק על גבי נייר אפיה לעובי של כ- 0.5 ס"מ. מעבירים את שני חלקי הבצק המרודדים על-גבי ניירות האפייה לתבניות אפייה.

  • מניחים לבצק לתפוח תפיחה נוספת של כ-20 דק'.

  • מורחים שכבה דקה ואחידה של הרסק על גבי הבצק, מפזרים מעל את הגבינה ומעליה את התוספות.

  • אופים עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והבצק השחים בשוליו ובתחתיתו.