הניוקי של אבא רודי
רודי סקריסבסקי ז"ל
רודי נולד ב19- באפריל 1966 בבואנוס איירס. הוא עלה לישראל והתגייס כחייל בודד.
הוא גידל את שלושת ילדיו יהונתן, דניאל וגילי במושב אוהד.
היה אבא מסור ואהוב.
רודי היה ציוני, פטריוטי, אדם שקט וצנוע.
הוא היה אדם שכולו אהבה ונתינה. כל מי שזכה להכיר אותו נדהם מהלב הטוב והנכונות לעזור תמיד. סביבתו העריצה אותו.
הוא אהב מוזיקה והיה נגן גיטרה מוכשר מאוד.
הוא גם אהב לבשל בכל הסוגים והסגנונות. גילי בתו מספרת ״הספיקה רק מילה אחת מאמא, כדי שירוץ למחשב להדפיס מתכון״.
בבוקר השביעי באוקטובר הוא יצא מביתו לכיוון באר שבע לאסוף את ביתו גילי מדירתה.
לאחר מספר שעות בהן לא ענה לטלפונים של בני משפחתו, יצא בנו יהונתן, לחפש אותו.
יהונתן, שמשרת במילואים כסגן מפקד פלוגה בחטיבת גבעתי, קפץ באותו הבוקר לאזור הלחימה ונלחם במחבלים.
לאחר מספר שעות של לחימה נסע לחפש את אביו. הוא מצא את את אביו ברכבו בתעלה בצד הכביש.
בן 57 במותו. הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים.
החור שהותיר בלב משפחתו גדל כל יום.
משפתחו שיתפה- ״המטבח שלנו ריק, אין מי שישמע בו שירי רוק ישנים ויכין ניוקי״
על הבחירה במנה שיתפה בתו גילי ״זאת המנה שהכי אהבנו שאבא מכין. הוא תמיד היה עומד במטבח שעות עם חיוך על הפנים ומכין לכל אחד מאיתנו את הרוטב שהוא הכי אוהב״.
לקריאת הסיפור של
רודי סקריסבסקי ז"ל
אופן הכנה
בתבנית של תנור מפזרים מלח גס ועליו מניחים את תפוחי האדמה.
אופים למשך שעה, עד לריכוך.
קופלים, חוצים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפיה (ניתן גם למעוך במועך של פירה).
מוסיפים לבלילת תפוחי האדמה מלח, חלמונים וקמח ומערבבים עם היד למשך דקה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
מקמחים קלוח ומגלגים את הבצק לנחשים.
חותכים בעזרת סכין ניוקי בגודל של 2 ס״מ.
מרתחים מים עם מלח ומבשלים את הניוקי למשך 2-3 דק (עד שהניוקי צפים)
לרוטב:
מרככים קוביות בטטה קטנות במחבת עם חמאה, מוסיפים שמנת, פלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט