top of page

הניוקי של אבא רודי

רודי סקריסבסקי ז"ל

רודי נולד ב19- באפריל 1966 בבואנוס איירס. הוא עלה לישראל והתגייס כחייל בודד.
הוא גידל את שלושת ילדיו יהונתן, דניאל וגילי  במושב אוהד. היה אבא מסור ואהוב.

רודי היה ציוני, פטריוטי, הוא היה אדם שכולו אהבה ונתינה. סביבתו העריצה אותו.


בבוקר השביעי באוקטובר הוא יצא מביתו לכיוון באר שבע לאסוף את ביתו גילי מדירתה.

לאחר מספר שעות בהן לא ענה לטלפונים של בני משפחתו, יצא בנו יהונתן, לחפש אותו.

יהונתן, שמשרת במילואים כסגן מפקד פלוגה בחטיבת גבעתי, קפץ באותו הבוקר לאזור הלחימה ונלחם במחבלים. 

לאחר מספר שעות של לחימה נסע לחפש את אביו. הוא מצא את את אביו ברכבו בתעלה בצד הכביש.

בן 57 במותו. הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים.

לחצו כאן
לקריאת הסיפור של
רודי סקריסבסקי ז"ל
  • Facebook
  • Instagram

מצרכים

לניוקי:

1 ק"ג מלח גס

6-8 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם

1 כפית מלח דק

3 חלמונים

¾ כוס קמח מנופה


לרוטב:

בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

חמאה

שמנת לבישול

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

אופן הכנה

בתבנית של תנור מפזרים מלח גס ועליו מניחים את תפוחי האדמה.

אופים למשך שעה, עד לריכוך.

קופלים, חוצים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפיה (ניתן גם למעוך במועך של פירה).

מוסיפים לבלילת תפוחי האדמה מלח, חלמונים וקמח ומערבבים עם היד למשך דקה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

מקמחים קלוח ומגלגים את הבצק לנחשים.

חותכים בעזרת סכין ניוקי בגודל של 2 ס״מ.

מרתחים מים עם מלח ומבשלים את הניוקי למשך 2-3 דק (עד שהניוקי צפים)


לרוטב:

מרככים קוביות בטטה קטנות במחבת עם חמאה, מוסיפים שמנת, פלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט

bottom of page